Motståndsrörelsen, Nyheter

Dag 2 av världsmötet för ett Fritt Iran 2024

Dag två av världsmötet för ett Fritt Iran 2024 tog upp och diskuterade den iranska motståndsrörelsens plan för att etablera en demokratisk republik i Iran. NCRI:s valda president och oppositionsledaren, Maryam Rajavi, tidigare ministrar, parlamentariker och människorättsaktivister från hela fyra kontinenter deltog och talade vid mötet.

Dag 2 av världsmötet för ett Fritt Iran 2024 tog upp och diskuterade NCRI:s plan för att etablera en demokratisk republik i Iran.

Talarna lyfte fram och visade stöd för det demokratiska alternativ som NCRI, led av Maryam Rajavi, har lagt fram. De betonade att detta alternativ ger det iranska folket en möjlighet att etablera en demokratisk republik. Fredagens landsomfattande bojkott av regimens presidentval visar att folket i Iran förkastar prästerskapets envälde och eftersträvar ett demokratiskt regimskifte.

Talarna påpekade att NCRI har både en demokratisk plan och ett stort nätverk i Iran med motståndsenheter som hjälper folket att sprida upproret och avsätta den iranska regimen.

Flera talare underströk att Maryam Rajavis tiopunktsplan för Irans framtid bygger på principer som återfinns i konstitutioner i demokratiska länder. Den förtjänar internationellt erkännande och stöd, sade talarna. De uppmanade det internationella samfundet och västvärlden att erkänna NCRI som ett demokratiskt alternativ till den nuvarande regimen.

Utdrag från talarnas anförande kommer under de kommande dagarna. Sammanfattningen och utdrag från talen går att läsa på Iranska nationella motståndsrådets (NCRI) utrikesutskott här.